Η Μεσημβρία Οινοποιητική ενισχύει έμπρακτα το «Fundraising Gala Dinner» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου
Σεπτέμβριος 15, 2019
Με την βασιλική στο βασιλικό Θέατρο…
Οκτώβριος 16, 2019
Show all

Η Μεσημβρία Οινοποιητική στηρίζει και ενισχύει τo έργο της Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου

Σε κλίμα ζεστό και φιλόξενο, όπως ακριβώς χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της Χ.Α.Ν.Θ., γιόρτασε η Οργάνωση τα 30 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του Παραρτήματος της Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου.

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου που τίμησε τη Χ.Α.Ν.Θ.  με την παρουσία του και έδωσε δύναμη στην Οργάνωση να συνεχίσει το έργο της, με στόχο τα καλύτερα που έρχονται, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννης Σωσσίδης στον χαιρετισμό του.

Η «Μεσημβρία Οινοποιητική» ήταν παρών σαν χορηγός / υποστηρικτής της εκδήλωσης παρέχοντας παράλληλα τα μοναδικής ποιότητας αλλά και εξαιρετικής γεύσης κρασιά που συντρόφευσαν τους καλεσμένους της εκδήλωσης

Η εκδήλωση έκλεισε δίνοντας όλοι ραντεβού στα 50χρονα του Παραρτήματος Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου και πριν από αυτά… στα 100χρονα της Χ.Α.Ν.Θ.!!!


Λίγα λόγια για τη Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου

Το Παράρτημα συμπλήρωσε τρεις δεκαετίες ζωής και προσφοράς στον οικισμό
Στο Ασβεστοχώρι, ένα παλαιό οικισμό στην άλλη πλευρά του δάσους του Σέιχ Σου κλήθηκε να ιδρύσει Παράρτημα η Αδελφότητα πριν 30 χρόνια από εθελοντές κατοίκους του. Το Παράρτημα ξεκίνησε με 56 συμμετοχές το 1989 και 5 προγράμματα και μέσω μιας συνεχούς ανοδικής πορείας πλησίασε τις 500 συμμετοχές το 2007 και 28 προγράμματα. Το 1996 επεκτάθηκε σε δεύτερο ενοικιαζόμενο κτίριο και μαζί άρχισε και η ανάπτυξη της περιοχής, με μετακίνηση Θεσσαλονικέων από το κέντρο της πόλης στα προάστια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του ιδιόκτητου κτιρίου, που στεγάζει σήμερα τη Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου, του οποίου η θεμελίωση έγινε στις 13 Ιουνίου 2012 και στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 τα επίσημα εγκαίνια.
Το Παράρτημα οφείλει μια ιδιαίτερη αναφορά στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, με δωρεά & δάνειο της οποίας ανεγέρθηκε το νέο κτίριο. Το κτίριο περιλαμβάνεται στην Επετηρίδα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2014 και στα 5 καλύτερα σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό 2014 για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του.

EnglishGreek