Συνταγή: Ζεστό κρασί με μπαχαρικά
Δεκέμβριος 12, 2017
Red wine hot chocolate!
Ιανουάριος 5, 2018
Show all

Συνταγή: Μήλα φουρνιστά με κρασί

Μήλα φουρνιστά με κρασί 

Τα μεθυσμένα, φουρνιστά μήλα του χειμώνα είναι το πιο εύκολο, απλό, αρωματικό και εντέλει υπέροχο γλυκό των χριστουγέννων!

Υλικά

  • 6 μήλα
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 4 φλυτζάνια κόκκινο, ξηρό κρασί. Για να απογειώσετε τη συνταγή, σας προτείνουμε να επιλέξετε το Altius ερυθρό από την ομώνυμη σειρά  κρασιών μας. Το Altius ερυθρό παράγεται από σταφύλια των γαλλικών ποικιλιών Merlot και Syrah, έχει γενναιόδωρη μύτη, με τα αρώματα των ώριμων κόκκινων φρούτων να μπλέκονται αρμονικά με τις αρωματικές νότες ξηρών καρπών και μπαχαρικών, μαλακές τανίνες και ευχάριστη, ζεστή επίγευση.
  • 10 γαρυφαλλάκια
  • 5 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τα μήλα και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους.

Τοποθετήστε τα όρθια σε ένα ταψί και προσθέστε το κρασί.

Στη συνέχεια πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και προσθέστε στο ταψί τα γαρύγαλλα και την κανέλα.

Ψήστε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα.

Όταν ψηθούν, τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Συνεχίστε το βράσιμο του ζουμιού που έμεινε στο ταψί και στη συνέχεια περιλούστε μ᾽αυτό τα μήλα.

 

Καλές Γιορτές!