Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα, Αφιέρωμα στο Κρασί
Ιούνιος 19, 2017
Συνταγή: Μήλα φουρνιστά με κρασί
Δεκέμβριος 21, 2017
Show all

Συνταγή: Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Συνταγή: Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

(Για 24 άτομα)

Ένα αρωματικό, γλυκό κρασί για να πίνετε παρέα με τους φίλους σας τις κρύες, χειμωνιάτικες νύχτες των Χριστουγέννων!

 Υλικά

  • 2 μπουκάλια κόκκινο κρασί. Για ένα αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τον Ζωηφόρο ερυθρό, που είναι ένα υπέροχο blend των ποικιλιών Cabernet Sauvignon & Merlot, έχει γεμάτο σώμα και μακριά, αρωματική επίγευση.
  • 1,5   λίτρο νερό.
  • 1 πορτοκάλι, το οποίο έχετε τρυπήσει με δέκα γαρυφαλλάκια.
  • πορτοκάλια σε φέτες.
  • λεμόνια σε φέτες.
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή μέλι.
  • 5cm στίκ κανέλας.
  • 2 κουταλάκια τριμμένο τζίνζερ.
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ όπως Cointreau ή Grand Marnier ή cherry brandy.

Εκτέλεση

Βάλτε το κρασί σε μια κατσαρόλα.

Προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατεύετε, διατηρώντας συνεχώς το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Ανακατέψτε ελαφρά για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη ή το μέλι που έχετε βάλει στο μείγμα.

Προσοχή! Μην αφήσετε το κρασί να βράσει, γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σερβιρίστε το ζεστό κρασί με κουτάλα σε κούπες.

Καλές γιορτές!

EnglishGerman